Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού μας Κέντρου από το 1994 παρουσιάζει κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή των Αποκριών “αναπαράσταση” του δημόσιου χορού των γυναικών από τα μέλη του. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα επιδιώκουμε να επιχειρήσουμε “αναβίωση” του δημόσιου χορού, έτσι όπως ήταν το έθιμο να γίνεται στον τόπο μας. Αυτό θα πει ότι ο βασικός κορμός των γυναικών που θα συμμετέχουν θα πρέπει να είναι αρραβωνιασμένες χωρίς να αποκλείονται και οι νεοπαντρεμένες και οι ελεύθερες.

Καλούμε λοιπόν το λαό του Ασπροπύργου να πλαισιώσει την προσπάθειά μας. Απευθυνόμαστε σε όλες τις αρραβωνιασμένες κοπέλες να έρθουν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Το χορευτικό μας θα τους παρέχει όποια βοήθεια χρειάζεται καθώς και τις φορεσιές που θα φορέσουν (εκτός αν κάποια έχει δική της που να μπορεί να χρησιμοποιήσει) ενώ θα πραγματοποιηθούν και κάποιες συναντήσεις με τις συμμετέχουσες, για την όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.
Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθύνεστε στο χορευτικό, στο 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 13:00 – 22:00 και Πέμπτη 13:00 – 18:00 ή να τηλεφωνείτε τις ίδιες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2105577191 & 2105577593.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας για να μπορέσουμε να αναβιώσουμε ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας και στο εξής ο χορός των Αποκριών να γίνεται με τη συμμετοχή αρραβωνιασμένων κοριτσιών της περιοχής μας και όχι με αναπαράσταση από τα μέλη του χορευτικού.