ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τα μουσικά σύνολα είναι ανοιχτά σε όλους τους σπουδαστές του Ωδείου. Το μάθημα διαρκεί μία ώρα, είναι εβδομαδιαίο, με την παρουσία και καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή. Η εισαγωγή στα μουσικά σύνολα γίνεται μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια σπουδών, βάσει ακρόασης, ώστε το κάθε μουσικό σύνολο να αποτελείται από μαθητές ίδιου επιπέδου και κοινών μουσικών προτιμήσεων (jazz, rock, pop, funk ή ελληνικό ρεπερτόριο).

Σκοπός των μουσικών συνόλων είναι να βρεθεί ο σπουδαστής σε μία προσομοίωση επαγγελματικού περιβάλλοντος. Στο περιβάλλον αυτό, περνάει από την ατομικότητα και την κατ’ ιδίαν μελέτη στην ομαδικότητα, όπου η ανάπτυξη της μουσικής του προσωπικότητας και η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχει αποκομίσει παίζουν μείζονα ρόλο. Έτσι η ποιότητα παιξίματος του κάθε μέλους διαμορφώνει το μουσικό αποτέλεσμα, τον τελικό ήχο του συνόλου, γι’ αυτό και δίνεται έμφαση στην ακρίβεια και το “δέσιμο”, στις δυναμικές, στον καθορισμό συνεργατικών ρόλων και στην ενεργητική ακρόαση μεταξύ των μελών. Επιστέγασμα της όλης προσπάθειας αποτελούν τακτές συναυλίες, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε ζωντανό ακροατήριο. Με αυτό τον τρόπο τα μουσικά σύνολα αποτελούν το εφαλτήριο για μετέπειτα μουσικές δραστηριότητες και συνεργασίες μέσα και έξω από το ωδείο.

Εκδηλώσεις

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.