ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Το Τμήμα παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου δημιουργήθηκε το 1987 και ασχολείται με τη διδασκαλία του παραδοσιακού χορού αλλά και όσων τον περιβάλλουν, δηλαδή μουσική, τραγούδι, φορεσιά, ήθη και έθιμα, σε άτομα κάθε ηλικίας.

Στους κόλπους του λειτουργούν τα εξής τμήματα:

–  Τμήματα παιδικά και εφηβικά αρχαρίων και προχωρημένων (ηλικίες 6 – 18 ετών)
–  Τμήματα ενηλίκων
–  Τμήμα παραστάσεων και προβολής της τοπικής παράδοσης
–  Τμήμα κατασκευής και συντήρησης παραδοσιακών φορεσιών
–  Φωτογραφικό Αρχείο 

Οργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία στον τόπο μας εκδηλώσεις, με σημαντικότερες την αναπαράσταση του χορού των αρραβωνιασμένων τις Απόκριες που συνοδεύεται από Αποκριάτικα δρώμενα καθώς και εκδηλώσεις κατά τον τριήμερο εορτασμό της πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής. 

Στην πολύχρονη παρουσία του έχει συμμετάσχει αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακού χορού σε διάφορα μέρη της Ελλάδας  καθώς και στο εξωτερικό.

Διατηρεί βεστιάριο με φορεσιές της περιοχής μας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας το οποίο αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τις 220 φορεσιές,  ενώ παράλληλα συντηρεί και τμήμα κατασκευής παραδοσιακών φορεσιών. 

Σελίδες του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών στην παλιά σελίδα του τμήματος

Φωτογραφικό Αρχείο

Αρχείο Φωτογραφιών του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών

Εκδηλώσεις

Αναστολή Λειτουργίας των Τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου

Αναστολή Λειτουργίας των Τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4829/2-11-2020/ΤΕΥΧΟΣ 2ο, περί εκτάκτων μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω...

Δημόσιος Χορός των Γυναικών

Δημόσιος Χορός των Γυναικών

Σας περιμένουμε όλους στο πατροπαράδοτο έθιμο του “Δημόσιου Χορού των Γυναικών”, την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 3.00 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων. Την εκδήλωση συνοδεύει η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου. Συμμετέχουν ο Παναγιώτης Λάλεζα και ο Γιώργος Μαγγίνας.

2η Συνεχή Χρονιά – Αναβίωση Δημόσιου Χορού των Γυναικών στον Ασπρόπυργο (Κυριακή των Αποκρεών)

2η Συνεχή Χρονιά – Αναβίωση Δημόσιου Χορού των Γυναικών στον Ασπρόπυργο (Κυριακή των Αποκρεών)

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέσω του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου στηριζόμενος στην επιτυχημένη περσινή αναβίωση του Δημόσιου Χορού των Γυναικών, την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών, προσκαλεί ξανά όλες τις ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν και φέτος, σε...

«Χοροί και Παιχνιδίσματα»

«Χοροί και Παιχνιδίσματα»

Την Πέμπτη 20 Ιούνιου 2019 και Παρασκευή 21 Ιουνίου, ώρα 8:30μμ, στο Κινηματοθέατρο Γαλαξίας, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, η ετήσια διήμερη εκδήλωση των ομάδων εκμάθησης του τμήματος παραδοσιακών χωρών με τίτλο “Χοροί και Παιχνιδίσματα”

Συμμετοχή στην “αναπαράσταση” του δημόσιου χορού των γυναικών, την τελευταία Κυριακή των Αποκριών

Συμμετοχή στην “αναπαράσταση” του δημόσιου χορού των γυναικών, την τελευταία Κυριακή των Αποκριών

Καλούμε το λαό του Ασπροπύργου να πλαισιώσει την προσπάθειά μας. Απευθυνόμαστε σε όλες τις αρραβωνιασμένες κοπέλες να έρθουν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Το χορευτικό μας θα τους παρέχει όποια βοήθεια χρειάζεται καθώς και τις φορεσιές που θα φορέσουν