Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου, για ακόμη μια φορά παραμένει πιστή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με τους μικρούς της φίλους!

Φέτος, σε συνεργασία με το Bookbook.gr, διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά με τον τίτλο “κουτί… άνοιξε!”. Τα εργαστήρια είναι σχεδιασμένα από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο, που εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες, και σχεδίασε τα προηγούμενα χρόνια τις καλοκαιρινές εκστρατείες των δημοτικών και δημοσίων βιβλιοθηκών συνεργαζόμενη με το Future Library και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Δηλώσεις Συμμετοχής και Πληροφορίες: κ. Ασημίνα Φούφα – Κορώνη  (τηλ. 2105577191-2105577593)

  

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ – ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ :

Κωνσταντίνος Βερούτης

Αθανασία Καπρούλια

Αιμιλία Μελετίου

Μαριλένα Μπεθάνη

Παναγιώτης Πέστροβας

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 11:00 ΕΩΣ 13;00
Ζωγραφική σε κουτάκια Το κίνημα του κυβισμού στη ζωγραφική Για παιδιά 8-12 ετών
Με τον εικαστικό Κωνσταντίνο Βερούτη

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 11:00 ΕΩΣ 13:00
Φτιάχνουμε κουτιά καθημερινής χρήσης από πηλό Για όλα τα παιδιά

 

"κουτί... άνοιξε!"

Ένα κουτί: Ένα μικρό παιδί το περιεργάζεται. Είναι μεγάλο ή μικρό; Είναι ανοιχτό ή κλειστό; Είναι χαρτονένιο ή τσίγκινο; Τι έχει μέσα; Η προσπάθειά του να το ανοίξει. Το χαρτονένιο κουτί έχει μια χαραμάδα που ίσα χωράει τα μικρά του δάχτυλα να μπουν ανάμεσα, να τραβήξουν, να σκίσουν. Το τσίγκινο κουτί δεν ανοίγει. Καθώς πέφτει κάτω παράγει ήχο.
Τα κουτιά της παιδικής μας ηλικίας είναι τα πρώτα μας παιχνίδια, ύστερα αποθηκεύουν τα παιχνίδια μας, μεγαλώνοντας γίνονται το υλικό των κατασκευών μας και αργότερα συμβολίζουν τη θέση μας «μέσα ή έξω από το κουτί», αλλά και τον τρόπο σκέψης μας. Τέλος γίνονται ο χώρος για να φυλάξουμε ό,τι πολύτιμο ονειρευτήκαμε, επιθυμήσαμε και ζήσαμε.

Τα εργαστήρια “κουτί… άνοιξε!” θα υλοποιηθούν στο διάστημα 20 Ιουνίου – 19 Ιουλίου 2019

Το Bookbook.gr δημιουργήθηκε το 2007 από την Ειρήνη Βοκοτοπούλου και τον Δημήτρη Χαλκιόπουλο. Στόχος τους είναι να προσφέρουν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των βιβλιοθηκών, υλικό και την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε τα βιβλία και η ανάγνωση να αποτελέσουν κύριο άξονα στην άτυπη εκπαίδευση, στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και εν τέλει της παιδείας των παιδιών και των νέων. Στο πλαίσιο αυτό οργάνωσαν το bookbook.gr, ώστε να ενημερώνει για την κυκλοφορία αξιόλογων βιβλίων (νέες κυκλοφορίες), να προβάλει τα βιβλία (βιβλία που ξεφυλλίζονται, βιβλία που ακούγονται) και να κινητοποιεί μέσω αυτών (δραστηριότητες, παιχνίδια, e-εργαστήρια) την κοινότητα των αναγνωστών, συνδέοντας τα βιβλία και την ανάγνωση τόσο με τις καθημερινές όσο και τις εκπαιδευτικές πρακτικές, που εφαρμόζονται μεμονωμένα ή σε ομάδες παιδιών στη βιβλιοθήκη, στο σχολείο ή στο σπίτι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ