Σε μια κατάμεστη αίθουσα με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνο με θέμα διάλεξης “Κάνε τη ζωή σου χαρούμενη και ευτυχισμένη”, άλλος ένας επιτυχημένος κύκλος διαλέξεων ο 13ος, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ασπροπύργου έκλεισε για το 2018-2019. 
Τα Μέλη αφού παρέλαβαν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης των διαλέξεων, αυτού του επιτυχημένου θεσμού, στην μικρή δεξίωση που ακολούθησε, αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου.

Επίσης ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου, που, ίδρυσε, στήριξε και κατέστησε σημείο Πανελλήνιας αναφοράς, αυτό το θεσμό, με ομιλητές υψηλού επιπέδου και διαλέξεις που δίνουν απαντήσεις σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος.
Ευχαριστούμε και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τον κ. Μελέτιο Μπουραντά, με τη στήριξη του οποίου υλοποιούνται όλες οι πρωτοβουλίες μας!!!
Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά το Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου για την τιμή που μου έκανε βραβεύοντας με πλακέτα και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου για την όμορφη ανθοδέσμη που μου προσέφερε.

Με εκτίμηση,
Ασημίνα Φούφα-Κορώνη
Υπεύθυνη ¨Ανοιχτού Πανεπιστημίου¨ &

Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Δήμου Ασπροπύργου

Ο π. Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Υπηρέτησε ως καθηγητής για 20 χρόνια σε Λύκειο της Αττικής. Είναι επίσης Σύμβουλος διατροφής. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής. Η επαφή του με τα Ιεροσόλυμα, το Άγιον Όρος και με γέροντες εντός κι εκτός αυτού, αποτελούν πηγή δύναμης στη ζωή του. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται & με θέματα Υγείας και Διατροφής για άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος.