Αιμιλία Μπουρίτη – Kαλλιτεχνική Πλατφόρμα «Συν+εργασία»

Νοέ 24, 2019 | Παλιότερες Εκδηλώσεις, Τμήμα Επιμόρφωσης

Διεθνές Πρόγραμμα ΑΜΟΛΗ
Μία σπουδή για την πόλη του Ασπροπύργου
Διεθνές Ερευνητικό|Εκπαιδευτικό|Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Τέχνη | Αγροτική ζωή | Βιομηχανία | Πολυπολιτισμικότητα

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Νοεμβρίου 2019, ΣΤΙΣ 18:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου – Πλατεία Αγίου Δημητρίου

 

Η Αιμιλία Μπουρίτη σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου στο πλαίσιο του διεθνούς έργου της ΑΜΟΛΗ και με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί ένα τριήμερο διεθνές, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο στις 22 και στις 23 Νοεμβρίου ενώ στις 24 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου σε μορφή συζήτησης ανοιχτής στο κοινό.

Το εργαστήρι στοχεύει στη συνεργασία μίας ομάδας διεθνών προσκεκλημένων που τη συνιστούν επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, θεωρητικούς τέχνης, καλλιτέχνες και φοιτητές από τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ρουμανία Σουηδία, και Ελλάδα). Σκοπός της ομάδας είναι η γνωριμία με την πόλη του Ασπροπύργου, την ιστορία της, το ανθρώπινο δυναμικό της, την φυσιογνωμία του τοπίου της, την βιομηχανική και την αγροτική της υπόσταση.
Το εργαστήρι επίσης στοχεύει στη ζύμωση των προσκεκλημένων μεταξύ τους, καθώς προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς με στόχο να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διεπιστημονικός, εκπαιδευτικός, επιχειρηματικός και διακαλλιτεχνικός διάλογος προς όφελος της πόλης του Ασπροπύργου.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές:
Dr. Razvan George Ripeanu, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πετρελαίου και Φυσικού αερίου, Πλοέστι, Ρουμανία

Dr. Domato Martucci, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, Διδάκτορας στο Τμήμα Ιστορίας, Κοινωνίας και Ανθρωπιστικών σπουδών, Πανεπιστήμιο του Σαλέντο (Λέτσε), Ιταλία

Πηνελόπη Μπεμπέλη, Καθηγήτρια, Διευθύντρια  στο Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών & Γεωργικού Πειραματισμού, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παναγιώτης Κτενίδης, Καθηγητής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, της Σχολής Μηχανικών του Π.Α.Δ.Α. στα Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Δρ. Ανδρομάχη Ι.Οικονόμου, Διευθύντρια Ερευνών, Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών

Όλγα Κέσοβα, Ιστορικός Τέχνης, An ordinary day film festival, Γκαλερί Studio 44, Στοκχόλμη, Σουηδία

Αιμιλία Μπουρίτη, Εικαστικός, Performance artist, Διευθύντρια της καλλιτεχνικής πλατφόρμας «Συν+εργασία»

– Συντονίζει η Αιμιλία Μπουρίτη

Αναφορικά μερικές από τις θεματικές:
⦁ Ποιο το μέλλον των Ευρωπαϊκών πόλεων με αγροτικές καταβολές και με βιομηχανική ανάπτυξη;
⦁ Ο Ασπρόπυργος και η ποικιλομορφία της κουλτούρας του
⦁ Η συνεισφορά της πολυπολιτισμικότητας στην πόλη
⦁ Εκπαίδευση και μεταβιομηχανική ανάπτυξη
⦁ Η αγροτική καλλιέργεια και η διατήρηση των σπόρων
⦁ Αγροτική ζωή και αρβανίτικη κουλτούρα
⦁ Η τέχνη ως συνδετικός κρίκος στις δυναμικές της πόλης

Συμμετέχουν
Δέσποινα Μπουλογιώργου, Κάτοχος Μεταπτυχιακού “Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις” του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος και του Εργαστήριο Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανολόγων της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Μαρία Νεανίδου, Φοιτητική συμμετοχή, Φοιτήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Η αστική εταιρία μη κερδοσκοπική, με την επωνυμία ’Συν + εργασία’ ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2007 από την Αιμιλία Μπουρίτη, εικαστικό performance artist. Η έδρα της εταιρείας είναι στην πόλη του Ασπροπύργου Αττικής και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως καλλιτεχνική πλατφόρμα με συνεργασίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο σκοπός της είναι αποκλειστικά πολιτιστικός, ερευνητικός και μορφωτικός, αποβλέπει δε στην ολοκληρωμένη προώθηση όλων των μορφών τέχνης στην Ελλάδα. Ως ενεργητικό μέλος της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Κοινότητας εργάζεται για την ενίσχυση των δεσμών τέχνης, κοινωνίας και επιστήμης. Η εταιρία διοργανώνει σε διεθνές επίπεδο καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, σεμινάρια τέχνης και εκπαίδευσης.

 

Επικοινωνία
emiliabouriti@gmail.com
https://synergasia.wixsite.com/synergasia
https://neon.org.gr/gr/exhibition/agricultural-traces-of-aspropyrgos-gr/
https://youtu.be/wQq-VoH_wCk
http://emiliabouriti.com/